Hoppa till sidans innehåll

Instruktioner för isspolning


Förberedelser

Börja med att fylla 34" gradigt vatten i spoltanken tills att det rinner över. Fyll sedan varmt vatten i tvättvattentanken. Kolla så att filten hänger baktill på kälken.

 

Spolning

Backa ut maskinen bort till sekretariatet, kör sakta framåt. Släpp ner kälken och se till att den är i sitt nedersta läge, det är när hydrauliken säger ifrån. Öppna spolvattenkranen till hälften och tryck på knappen för den pumpen därefter spakarna för vertikala och horisontala skruvarna och sedan knappen för kantborsten så att den går ut.


Åk så nära sargen som möjligt hela första varvet. När du går in på det andra varvet ska du vrida på spolvattenkranen lite till och slå ifrån kantborsten.


När du kommer till långsidan mot båset vrider du på tvättvattenkranen för fullt. Åk hela rakan innan du slår på pumpen för den, sedan är det bara att köra hela varvet runt och svänga in på mitten. Det enda du skall komma ihåg är att slå ifrån spolvattnet på kortsidorna. När du kommer på sista rakan innan du skall köra ut stäng av tvättvattenkranen därefter tryck på knappen när du går över sista blå linjen, och till sist  spolvattenkranen vid röda förlängda mållinjen och knappen för den.

 

Avslutning

Kör så nära dörröppning som du kan innan du slår ifrån skruvarna, höj upp kälken, kör ut och tippa ur snön.

 

När du backar tillbaka slå på däckspolningen. Extra viktig när det är plusgrader ute. När du kommer tillbaka ska du ta bort snön som blev kvar på isen och stänga portarna. Kör in maskinen så att kälken hamnar vid brunnen, spola rent skruven och luckan framför. Spola även däcken. Kolla så det inte sitter stenar kvar i räfflorna. Backa tillbaka maskinen så att du kan stänga dörrarna. Nu är du KLAR...

Uppdaterad: 30 AUG 2008 08:58 Skribent: HL

banner sisu

    Snabblänkar    

  

  10 11 ..
12 13 14  

  

Hockeyskolan

Veteraner

 Skadeanmälan 

ABK

Lidström Cup

isschema2

 

Postadress:
Skogsbo SK - Ishockey
Soldattorpsvägen 1
77462 Avesta

Kontakt:
Tel: 022654942
Fax: 022654942
E-post: This is a mailto link

Se all info